Mustáros csirkemell barna borsós rizzsel
Tartalom értékelés
Mustáros csirkemell barna borsós rizzsel
Hozzávalók:
- 30dkg csirkemell filé
- 250g barna rizs
- 250g mirelit borsó
- só,bors,vegeta,kókuszzsír,shan'shi wokszósz,mustár
Elkészítése:
1 Mossuk meg a csirkemell filét hideg vizel. Majd közepes kockákra szeleteljük föl. Fűszerezzük ízlés szerint. Viszont a shan'shi wokszósz-ból tegyünk rá 2evőkalállal,mustárból 3-4 evőkanállal ki mennyire szereti a mustár ízét. Hagyjuk álli kb.30percet a pácban.
2 Sajnos a rizs főzésben annyit tudok segíteni,hogy leírom hogyan kell rizsfőzőben elkészíteni. Mert sajnos én is csak így tudok rizst készíteni. A rizsfőzőnek van egy rizs mérője. Azt kell 2-szer telirakni. Öntsük egy szitába,és jól mossuk meg. Majd öntsük bele a rizsfőzőbe,és öntsük addig föl hideg vizel,hogy jól ellepje. Majd egy picit fújuk be olíva olajjal és sóval fűszerezzük. Néha kavargassuk meg.
3 Mikor már majdnem elpárolgott a víz róla kóstoljuk meg,hogy puha e,ha még nem akkor öntsünk rá még egy kis vizet. Viszont egyébként is kell ,mert a borsót most kell bele rakni. Kb.10perc és készen van. Ha esetleg maradt rajta víz akkor öntsük egy szitába,és így lefolyik róla. Végül tegyük bele egy tálba.
4 Vegyünk elő egy serpenyőt,és kenjük be kókuszzsírral. Majd rakjuk bele a husit. Addig süssük míg a külső része kicsit meg nem sül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!