Krémes-sonkás csirkemell
Tartalom értékelés
Krémes-sonkás csirkemell
Hozzávalók:
- 30dkg csirkemell filé
- 450g joghurt
- 20dkg csirke vagy pulykamell sonka
- 1csokor petrezselyem
- 3evőkanál zabpehelyliszt
- só,bors,vegeta,kókuszzsír
Elkészítése:
1 Mossuk meg a csirkemellet hideg vizel. Majd szeleteljük föl közepes kockákra,és fűszerezzük ízlés szerint. A sonkákat is szeleteljük föl közepes kockákra,a petrezselymet pedig aprítsuk.
2 vegyünk elő egy mély tányért rakjuk bele a joghurtot,és a zabpehely lisztet. Majd egy kézi habverővel keverjük csomó mentesre.
3 Vegyünk elő egy öblös serpenyőt,és kenjük ki kókuszzsírral. Rakjuk bele a husit,addig süssük míg nem lesz szép színe. Ezután rakjuk bele a sonkát,és jól süssük össze őket. Akkor jó ha már lehet érezni a sült sonka illatát. Ekkor kell bele rakni a petrezselymet,és szintén jó keverjük össze.
4 Miután ezzel is készen vagyunk, öntsük föl hideg vizel. Addig hogy pont ellepje. Miután összeértek az ízek,és a víz elkezdet bugyogni. Akkor öntsük bele szépen lassan óvatosan az elkészített habarást.
5 Szépen lassan, közepes lángon kevergessük,míg be nem sűrűsödik. Ekkor tudjuk,hogy készen van az étel.
6 Tálalhatjuk durum tésztával,barna rizzsel,főt burgonyával,de önmagában is fogyaszthatjuk.
jó étvágyat kívánok hozzá!