Krémes-gombás csirkemell
Tartalom értékelés
Krémes-gombás csirkemell
Hozzávalók:
- 30dkg csirkemell filé
- 4-5db nagyobb gomba
- 450g natúr joghurt
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 1db közepes vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- só,bors,vegeta,kókuszzsír
Elkészítése:
1 Mossuk meg a csirkemellet hideg vízben. Majd szeleteljük föl közepes kockákra,és fűszerezzük ízlés szerint.
2 A hagymát pucoljuk meg és szeleteljük föl apró kockákra. A gombát hámozzuk meg,és jól mossuk át. Ezután szeleteljük föl ízlés szerint. A petrezselymet pedig daraboljuk föl. E közben pedig készítsük el a habarást.
3 Vegyünk elő egy müzlis tálat. Öntsük bele a joghurtot,majd rakjuk bele a 3 evőkanál zabpehelylisztet. Jól keverjük el,és ha van kézi habverőnk, akkor nyugodtan használjuk. Mert neki köszönhetően csomómentes lesz.
4 Vegyünk elő egy nagy serpenyőt,majd kenjük ki kókuszzsírral. Miután ez megtörtént tegyük bele a hagymát és pároljuk üvegesre.
5 Mikor ez megtörtént rakjuk bele a csirkemellet,és süssük picit aranybarnára. Ezután rakjuk rá a gombát,és mielőtt elkevernénk kicsit fűszerezzük.
6 Mikor már láttuk,hogy jól összesültek rakjuk rá a friss petrezselymet. Még egy picit süssük őket. Majd öntsük föl hideg vízzel,hogy éppen ellepje. Addig főzzük míg bugyogni nem kezd.
7 Miután ez megtörtént vegyük elő a habarást ,és szépen óvatosan egy evőkanál segítségével folyassuk bele. Közben lehet a levéből a tálba rakni,hogy ne az a hideg öntet kerüljön bele először.
8 Miután az egész habarás bele került ,még kb. 5-10percig főzzük. Tálalhatjuk barna rizzsel,durum tésztával,de kétszersülttel is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok!